“Silmo Optik Fuarı” Gezisi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Optisyenlik programı, 13 Aralık Perşembe günü “Silmo Optik Fuarı”na teknik gezi düzenledi. Öğr. Gör. Reydun Budak ve Öğr. Gör. Neslihan Demiröz’ün katılımıyla gerçekleştirilen gezide optik alanında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz, sektörü yakından görme şansı elde ettiler.

III. Havacılık Zirvesi

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı, “7 Aralık Havacılık Haftası” kapsamında 10 Aralık Pazartesi günü Sivil Havacılık Topluluğu tarafından kurulan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Havacılık Zirvesi”ne katıldı.

İKÜ Optisyenlik Programı “Üniversitelerarası Optisyenlik Yarışması”na Katıldı

İKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Optisyenlik Programı, 12 Aralık Çarşamba günü İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Üniversitelerarası Optisyenlik Yarışması”na katıldı. Optisyenlik Programı Öğr. Gör. Pelin Çarkın’ın jüri üyesi olduğu yarışmaya, 2. sınıf öğrencilerimizden Selma Gül yarışmacı olarak katılarak ‘katılım sertifikası’ almaya hak kazandı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı, 11 Aralık Salı günü Daikin Yeşil Enerji ve Çevre Bölüm Koordinatörü Dr. Andaç Yakut’un konuşmacı olduğu “Sezonsal Verimlilik, Türkiye'de Klimalar için Eko-Tasarım Kriterleri ve Yeni Enerji Etiketi” konulu konferans düzenledi.

“Emre Yıldırım ile Söyleşi Günlüğü”

İKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Radyo Televizyon Teknolojisi Programı, 30 Kasım Cuma günü Kamera Pera şirketi sahibi Emre Yıldırım’ın konuşmacı olduğu “Emre Yıldırım ile Söyleşi Günlüğü” etkinliğini düzenledi. Söyleşide  sektörde nasıl ilerlenebileceği hakkında bilgiler veren Yıldırım, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı Systemair HSK Firmasına Teknik Gezi Düzenledi

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı, 29 Kasım Perşembe günü 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile birlikte Gebze Dilovası’nda bulunan Systemair HSK Havalandırma End. San. Tic. A.Ş.’ne teknik gezi düzenledi. Gezide Ar-ge ve üretim şefleri tarafından yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından fabrikanın üretim tesisleri gezildi.

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı’ndan Acun Medya’ya Teknik Gezi

İKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (TBMYO) Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri, 29 Kasım Perşembe günü Acun Medya’ya teknik gezi düzenledi. Öğrencilerimiz, “Gel Konuşalım” programının canlı yayınına katılarak çekim tekniklerini yerinde gördüler. “Masterchef” stüdyosundaki program hazırlıklarını da deneyimleyen öğrencilerimiz, kurgu yapma fırsatı buldular.